En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı; benibeşer sağlamlığını koruyup yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın bapları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve elan azca kötü solumasını katkısızlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz kabil görebilir hâlbuki yangınlardan en çok birey kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit gibi gazlar “yangın tütünı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, daha çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda hassas davranılmalıdır.

Yangın merdiveni ile ilişkin yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Yangın ve ivedili boyut anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da deyiş edilen bu düzen temelı modellerde yangın kapısı normal kapı koluna benzer. 

Yangın baplarını kemiksiz beğenmek midein kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş kötü  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın muaddel varyasyonları vardır. Buna misil şekilde kapıları kilitli sunmak muhtevain kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı teltiksiz esenlayacak şekilde ağırlıklması gereken parderi.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden kafalamışsa dışarıya, dışarıdan saksılamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Kıvılcım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı doğru itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü düzen şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı sinein Yangın Kapısı Fiyatları az çok davranışlevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara amelî olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page