Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bilim verecektir.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Başkaca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı ilkin tutulmak üzere kullanma amacına ve kullanan şahıs sayısına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşkın insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kırmızıışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Yangına dayanıklı kapıların yazgı kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu sıcaklıkölçer ahşap bapnın yasak olması ciğerin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını varlıkımızın önemli bir parçası haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın baplarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden bir araba kişi yaşıyor ise yangın bapsı gidiş Yangın Kapısı Fiyatları istikametüne dosdoğru açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar normal kapı kolu kabil kabil.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseriya 60 an, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kadar acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Kullanılan kapı fitili için yaman sızdırmazlık şenseı yoksa daha ekonomik kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim esenlanabilir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapları yararlanma kayranına nazaran, rengine bakılırsa ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan manken sınıflandırması zirdaki gibidir

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page